Φίδια στην Ελλάδα : Μύθοι και Πραγματικότητα..


Κάνε κλικ στην παρακάτω εικόνα :


Οι καταρράκτες του ποταμού Iguazu.

     Ο ποταμός Iguazu βρίσκεται στα σύνορα της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Το όνομα Iguazu σημαίνει "μεγάλα νερά". Οι καταρράκτες  χωρίζουν τον ποταμό στο άνω και κάτω Iguazu, ο οποίος διασχίζει κατά ένα μεγάλο μέρος την Βραζιλία και καταλήγει στα σύνορα της Βραζιλίας με την Αργεντινή.
     Ο θρύλος λέει ότι ένας θεός σχεδίαζε να παντρευτεί μια όμορφη γυναίκα , η οποία όμως έφυγε με έναν θνητό, με ένα κανό. Πάνω στην οργή του ο θεός έκοψε το ποτάμι στα δύο, δημιουργώντας  καταρράκτες και καταδίκασε το ζευγάρι σε μια ατελείωτη πτώση.
    Το σύστημα αυτό των καταρρακτών αποτελείται από 275 καταρράκτες σε μήκος 2,7 χιλιομέτρων, από τον  ποταμό. Μερικοί από τους επιμέρους καταρράκτες έχουν ύψος περίπου 82 μέτρα, αν και η πλειοψηφία τους φτάνει στα 64 μέτρα περίπου.
Είναι ένα θαύμα του φυσικού κόσμου και έχει οριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
     Οι περισσότεροι επισκέπτες φτάνουν στους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής.







Κουνούπια. Ο ενοχλητικός φίλος μας...



Ήξερες ότι....

- Είναι «το πιο θανατηφόρο ζώο» στον πλανήτη, μιας και ευθύνεται για παραπάνω από 1 εκατ. θανάτους ετησίως, λόγω της μεταφοράς ασθενειών.

- 80 διαφορετικά είδη κουνουπιών είναι αυτά που μας ενοχλούν αυτήν την εποχή, ενώ υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη παγκοσμίως.

- 5 ημέρες είναι η διάρκεια πλήρους εκκόλαψης από αυγό σε προνύμφη και ύστερα σε ιπτάμενο.

- Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αβγά.

- Ο κύκλος ζωής τους είναι περίπου 10-15 ημέρες, αλλά μπορούν να ζήσουν και περισσότερο σε ψυχρές συνθήκες.

- Τα κουνούπια έλκονται ουσιαστικά από την υγρασία, τη θερμότητα, την οσμή του σώματος και από το CO2 που εκλύουμε με την αναπνοή μας.

- Φτερουγίζουν έως και 600 φορές το δευτερόλεπτο. Από αυτό προέρχεται ο ενοχλητικός τους ήχος.

- Ένας καλός και δυνατός ανεμιστήρας επιδρά ως καλό απωθητικό, μιας και τα κουνούπια δεν πετούν εύκολα μέσα στη ροή του αέρα.

- Είναι η βασική τροφή πολλών ειδών πουλιών, ενώ τρέφουν πολλά άλλα είδη όπως αράχνες, σαύρες, βατράχους, αλλά και πολλά είδη ψαριών.

- Παρά την άποψη που επικρατεί, ένα σκούρο δέρμα προσελκύει περισσότερο τα κουνούπια παρά ένα ανοιχτόχρωμο.


Παραδοσιακοί τρόποι αντιμετώπισης των κουνουπιών:

1.  Βασιλικός

Mια πολύ καλή, φυσική και αποτελεσματική λύση απομάκρυνσης των ενοχλητικών κουνουπιών. Ολόκληρη η γλάστρα ή μερικά φύλλα του κοπανισμένα με ξύδι, σε μικρό μπωλ, αν τοποθετηθούν σε εισόδους και παράθυρα θα βοηθήσουν αρκετά.






2  Λεβάντα


Σε γλάστρα στο μπαλκόνι ή με χρήση αιθέριου ελαίου, η λεβάντα θα απομακρύνει φυσικά τους ενοχλητικούς ιπτάμενους «δράκουλες».










3  Σκόρδο


Άκρως αποτελεσματικό αλλά… δύσκολο. Φάε πολύ ωμό σκόρδο, τα κουνούπια απλά δεν το αντέχουν. Το ίδιο και πολλοί γύρω σου όμως…








4  Λεμόνι & ξίδι

Μια επάλειψη στο σώμα με χυμό λεμονιού μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια από πάνω σου. Το ίδιο ισχύει και για το ξίδι.







5  Σιτρονέλλα


Τα κεριά σιτρονέλλας μπορούν να βοηθήσουν αρκετά, αν αντέχεις το άρωμά τους, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αυτόνομη απωθητική ουσία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στα κεριά σιτρονέλλας έχουν 42,3% λιγότερα τσιμπήματα, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστήμιου Guelph.

Έξι ελληνικές εκπαιδευτικές εφαρμογές, που μπορείτε να "κατεβάσετε" , ΔΩΡΕΑΝ

Για να δείτε λεπτομέρειες και να τις κατεβάσετε, πατήστε στην εικόνα. Οι εφαρμογές είναι δωρεάν, χωρίς περιορισμούς, με την μοναδική προϋπόθεση, να κάνετε δωρεάν εγγραφή στη σελίδα της εταιρείας, που τις έχει αναπτύξει. Ευχαριστούμε το dwrean.net.  


ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Δωρεάν Λογισμικό για παιδιά.

Κατεβάστε το λογισμικό πατώντας την παρακάτω εικόνα και κατόπιν το Download στη σελίδα που θα ανοίξει. Ευχαριστούμε το dwrean.net.


Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.`` Κατεβάστε`` δωρεάν μια χρήσιμη εφαρμογή της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για να αποφεύγετε τους κινδύνους


Μέσα από το Cyberkid μπορείτε να ενημερωθείτε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που υπάρχουν.
Το Cyberkid είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 18 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.
Στόχος της δημιουργίας του CyberKid είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλος στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται.
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKid μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.
Περισσότερα στο www.cyberkid.gov.gr


πατήστε στην εικόνα για να την ``κατεβάσετε``


37 παιδικά βιβλία online που τα διαβάζεις και τα ακούς

Πάτησε στην ΕΙΚΟΝΑ

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ

Όλα τα νέα και τις αναρτήσεις πλέον θα τις βρίσκετε στην παρακάτω νέα ιστοσελίδα : https://blogs.sch.gr/ioakeimid/